Rock 'n Roll

Rock 'n Roll
Elvis Presley
Chuck Berry
Bill Haley
Buddy Holly
Little Richard
Jerry lee Lewis
Bo Diddley
Eddie Cochran
Gene Vincent
Everly Brothers
Carl Perkins

NederRock

NederRock
Oety & his Real Rockers
Tielman Brothers
Peter Koelewijn
Ria Valk
Tekst: Kom van...
Tekst: Rockin' Billy
Wurlitzer Jukebox

Toppers

Billie Eilish

Policy Beleid
 
 


Rock Plaza over

Gene VincentGene Vincent

De Amerikaanse zanger Gene Vincent werd in 1935 geboren in Norfolk als Vincent Eugene Craddock. Hij kreeg op twaalfjarige leeftijd een gitaar.
Na zijn schooltijd bracht Gene Vincent enkele jaren door bij de Marine. In Japan was hij in 1962 bij een motorongeluk betrokken. Hierdoor zou hij voortaan mank door het leven gaan.
Sindsdien had hij veel pijn.

 

Samen met zijn groep de Blue Caps scoorde hij in 1956 een grote hit in Amerika met het nummer "Be-Bop-A-Lula", waarna er nog enkele kleinere hits volgden.
Eind jaren vijftig was Gene Vincent erg populair en Vincents invloed op de rockmuziek is nog steeds te merken. Nummers als Bluejean Bop en Race With The Devil worden nog steeds gespeeld. In de jaren zestig ging het bergafwaarts met Vincents carrière. In 1960 raakte hij ernstig gewond bij een auto-ongeluk toen hij op tournee was in Groot-Brittannië. Bij datzelfde ongeluk stierf Eddie Cochran. Nadien probeerde hij zijn carrière nog te hervatten met country en folkmuziek maar zonder succes.

Vincent stopte nooit met proberen zijn carrière nieuw leven in te blazen en verscheen op een rockfestival in Toronto in 1969 op hetzelfde programma als John Lennon. Twee jaar later (1971) stierf hij op 36-jarige leeftijd aan een gescheurde maagzweer, één van de eerste mythische figuren uit de rockwereld.

Verschillende grote popartiesten hebben nummers opgenomen van Vincent, onder andere Paul McCartney, John Lennon, Dave Edmunds, Jeff Beck en The Fall.