Rock 'n Roll

Rock 'n Roll
Elvis Presley
Chuck Berry
Bill Haley
Buddy Holly
Little Richard
Jerry lee Lewis
Bo Diddley
Eddie Cochran
Gene Vincent
Everly Brothers
Carl Perkins

NederRock

NederRock
Oety & his Real Rockers
Tielman Brothers
Peter Koelewijn
Ria Valk
Tekst: Kom van...
Tekst: Rockin' Billy
Wurlitzer Jukebox

Toppers

Billie Eilish

Policy Beleid
 
 


Rock Plaza bij

Elvis Presley"The King"- Elvis Presley

Elvis Presley werd en wordt ook wel "the king of rock and roll" genoemd. Hij werd geboren op 8 januari 1935, en overleed op 16 augustus 1977. Hij heeft 23 jaar gezongen.
Hij begon als elektricien, die met een eigen vrachtwagen rondreisde voor klusjes. In 1953 besloot hij om een plaatje op te nemen voor zijn moeder, die jarig was, want Elvis was gek op zijn moeder. Dat gebeurde bij de inmiddels legendarische Sun-studio, waar iedereen voor vier dollar een liedje kon laten opnemen. Elvis zong het nummer 'My Happinness' en maakte hiermee zo'n indruk, dat men onmiddellijk zijn naam noteerde. Volgens hen had Elvis iets bijzonders. Na veel aandringen besloot Sun Records-eigenaar Elvis een kans op succes te geven. In juli 1954 nam Elvis Presley bij Sun Records zijn eerste plaat op. Doordat het nummer 'That’s All Right Mama' veel gedraaid werd op de radio, werd Elvis op slag bekend.


Het Geboortehuis van Elvis Presley

Enige tijd later sloot Elvis een conract met RCA-records. De deal met het grote RCA was het werk van de mysterieuze manager van Elvis: ‘Colonel’ Tom Parker. Lange tijd is het leven van Colonel Parker een groot raadsel. In de jaren vijftig staat hij bekend als succesvol promotor. Zelf claimt Colonel Parker in de Amerikaanse staat West Virginia te zijn geboren. Dat is een leugen: hij blijkt een Nederlander te zijn, die in 1909 in Breda geboren wordt als Dries van Kuijk. Hij speelde een grote rol in het leven van Elvis.

De muziekstijl van Elvis veranderde in de loop der jaren. Hij begon als een ruige rocker, ging daarna over op popmuziek en later zelfs op rustige liedjes.

Elvis is het voorbeeld geweest voor vele beginnende artiesten.
Elvis trouwde pas toen hij al 32 was. De enige vrouw van wie hij hield, was zijn moeder, heeft hij wel eens gezegd. Maar in 1967 was het dan toch zover: Elvis trouwde met zijn vriendin Priscilla. Vlak na hun trouwen werd hun kind geboren, Lisa Marie. Hun huwelijk was een vergissing.
In al die tijd leefde Elvis heel ongezond. Hij was een representant van de seks, drugs en rock-'n-roll-generatie. Hij werd gesloopt door drugs. Op 16 augustus 1977 werden over de hele wereld televisieprogramma's en radioprogramma's onderbroken voor een speciaal nieuwsbericht: Elvis Presley was op 42 jarige leeftijd op zijn landgoed Graceland dood gevonden in zijn badkamer. Op Graceland ligt hij ook begraven. Jaarlijks wordt zijn graf door veel mensen bezocht.

Presley is een van de meest gevierde en invloedrijkste muzikanten van de twintigste eeuw. Commercieel succesvol in vele genres, waaronder pop, blues en gospel, is hij een van de bestverkochte soloartiesten in de geschiedenis van de muziekindustrie met een geschatte verkoop van ongeveer 600 miljoen platen over de hele wereld.

Hij wordt vaak aangeduid als The King of Rock and Roll of simpelweg The King en is een van de belangrijkste culturele iconen van de twintigste eeuw. Hij maakte meer dan 50 hits en speelde in maar liefst 31 films. Jailhouse Rock uit 1957 wordt gezien als zijn beste film. Enkele van zijn grootste hits waren:
- Hound Dog
- Jailhouse Rock
- Love Me Tender
- Blue Suede Shoes
- Hound Dog
- Love Me Tender
- It's Now Or Never
- Are You Lonesome Tonight?
- Return To Sender
- In the Ghetto
- Suspicious Minds.

 


Elvis met Colonel Parker (Dries van Kuijk)