Rock 'n Roll

Rock 'n Roll
Elvis Presley
Chuck Berry
Bill Haley
Buddy Holly
Little Richard
Jerry lee Lewis
Bo Diddley
Eddie Cochran
Gene Vincent
Everly Brothers
Carl Perkins

NederRock

NederRock
Oety & his Real Rockers
Tielman Brothers
Peter Koelewijn
Ria Valk
Tekst: Kom van...
Tekst: Rockin' Billy
Wurlitzer Jukebox

Toppers

Billie Eilish

Policy Beleid
 
 


Rock Plaza over

Eddie CochranEddie Cochran

Eddie Cochran is de reden waarom Paul McCartney (een groot fan van Cochran) lid is geworden van The Beatles. Toen McCartney Twenty Flight Rock, een nummer van Cochran, in het bijzijn van John Lennons band speelde, was Lennon zo onder de indruk dat hij besloot dat McCartney lid mocht worden.

Eddie Cochran (1938) was een Amerikaans rockabillyzanger en -gitarist. Veel van zijn nummers gaan over de vreugdes van het leven als tiener. Hij wordt hierdoor wel eens vergeleken met Buddy Holly. Enkele van zijn bekendste nummers zijn "C'mon Everybody", "Summertime Blues" en "Three Steps to Heaven".

 

In 1955 nam Eddie Cochran zijn eerste platen op als lid van The Cochran Brothers, een duo dat hij samen met Hank Cochran vormde. De twee zijn echter geen familie van elkaar. Hank Cochran zou zich later ontwikkelen tot een bekende schrijver van countryliedjes. Ook ontwikkelde Eddie Cochran rond deze tijd tot een sessiemuzikant.
De meeste van zijn nummers schreef hij echter zelf, waaronder "Summertime Blues", zijn grootste hit in de VS.
"C'mon Everybody" was zijn laatste grote hit in de Verenigde Staten (1958), maar het nummer betekende zijn grote doorbraak in het Verenigd Koninkrijk, waar het zijn eerste top-tien hit werd.

in een Tijdens de lente van 1960 toerde hij samen met zijn vriend Gene Vincent en Tony Sheridan door Groot-BrittanniŽ, met veel succes. Op 16 april van dat jaar raakten hij, Gene Vincent en zijn vriendin, de liedschrijfster Sharon Sheeley, betrokken bij een auto-ongeluk nabij Chippenham in Wiltshire, toen ze met de taxi onderweg waren naar het vliegveld van Londen. Tony Sheridan mocht niet mee in de taxi. Vincent en Sheeley overleefden het, maar Eddie Cochran stierf de volgende dag in een ziekenhuis in Bath. Hij was slechts 21 jaar oud.

Eddie Cochran was zeer productief, en na zijn overlijden zijn veel platen met nieuw materiaal uitgebracht, die vooral in het Verenigd Koninkrijk goed verkochten. De single "Three Steps to Heaven" werd in dat land ook postuum, een maand na zijn overlijden, een nummer 1-hit.