Rock 'n Roll

Rock 'n Roll
Elvis Presley
Chuck Berry
Bill Haley
Buddy Holly
Little Richard
Jerry lee Lewis
Bo Diddley
Eddie Cochran
Gene Vincent
Everly Brothers
Carl Perkins

NederRock

NederRock
Oety & his Real Rockers
Tielman Brothers
Peter Koelewijn
Ria Valk
Tekst: Kom van...
Tekst: Rockin' Billy
Wurlitzer Jukebox

Toppers

Billie Eilish

Policy Beleid
 
xx


Rock Plaza

Bo Diddley

Bo Diddley werd geboren als Otha Ellas Bates op 30 december 1928. Hij is één van de grondleggers van de moderne muziek. Samen met Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis en een paar anderen. Samen speelden ze allemaal een sleutelrol in de overgang van Blues naar Rock and Roll. En wat een overgang was het! Bovendien beďnvloedt zijn muziek andere iconische rocksterren zoals Jimi Hendrix, Buddy Holly, The Rolling Stones en zelfs Eric Clapton om er maar een paar te noemen.
Hij was een invloedrijke Amerikaanse rock-'n-roll- zanger en - gitarist. Zijn stijl, kenmerkend door de metaalachtige gitaarriffs en de voortstuwende ritmes, is van invloed geweest op talloze muzikanten, hoewel zijn werk zelden de hitlijsten heeft weten te bereiken.

Terwijl zijn grootste interesse als kind oorspronkelijk boksen is (waar zijn naam vandaan kwam), gaat hij regelmatig naar de kerk en laat hij zich inspireren door de gospel en soulritmes. Op jonge leeftijd leert hij viool en studeert hij klassieke muziek. Het is nadat hij John Lee Hooker voor het eerst hoort optreden dat de zaken een andere wending nemen.
Het is op dit moment dat hij zijn roeping realiseert door gitaar te spelen en blues te spelen. Hij begint eerst op straat op te treden. Al snel boekt hij optredens in clubs.
Sterk beďnvloed door de blues, verwerkt hij muziek van favorieten als John Lee Hooker en Chicago bluesvernieuwer Muddy Waters. Op 26-jarige leeftijd besloot hij auditie te doen voor Chess Records. Het gaat goed en hij krijgt een contract.
Zijn eerste single, ‘Bo Diddley’, kwam uit in 1955 en bevatte zijn kenmerkende, ritmische speelstijl. Op de B-kant stond ‘I’m a man’, dat een rock-klassieker werd.
In de jaren zeventig verscheen bijna jaarlijks een elpee. Die frequentie nam daarna af, maar Bo Diddley bleef optreden en op tournee gaan. Op 16 mei 2007 werd Bo Diddley na een optreden getroffen door een beroerte en opgenomen op de IC van een ziekenhuis in Omaha (Nebraska). Een jaar later, tijdens zijn revalidatie, overleed hij na een hartaanval in Florida, op 79-jarige leeftijd.
Nadat hij de deal heeft getekend, speelt hij een show met Howlin' Wolf in New Orleans, die hem helpt zijn solide blues-referenties verder veilig te stellen. Zijn eerste single "Bo Diddley" is een monsterhit en bereikt #1 in de R&B-hitlijsten. Het nummer laat de wereld kennismaken met de "Bo Diddley"-beat, de muzikale uitvinding waar hij het meest bekend om is.

Zijn eerste single, ‘Bo Diddley’, kwam uit in 1955 en bevatte zijn kenmerkende, ritmische speelstijl. Op de B-kant stond ‘I’m a man’, dat een rock-klassieker werd.